A JESIENIĄ – ŁAMIGŁÓWKA TEATRALNA

Łamigłówka Teatralna to miejsce, w którym dzieci i młodzież odkrywają tajemnice teatru, jest atrakcyjną pozaszkolną formą edukacji teatralnej. Łamigłówka – to specjalnie zaprojektowana instalacja tworząca intrygującą, nieco tajemniczą przestrzeń. Widzowie wędrują od miejsca do miejsca, od zdarzenia do zdarzenia. Poprzez działania interaktywne w Łamigłówce Teatralnej dzieci uczą się nie tylko jak być odbiorcą sztuki, ale także jak ją współtworzyć. Łamigłówka jest próbą udostępnienia dzieciom poprzez doświadczenie ogromnej różnorodności teatru z jego magią, tajemnicą wykorzystując elementy przygody i zaskoczenia. Jednym z założeń projektu jest jego interdyscyplinarność; zdarzenia teatralne w Łamigłówce stają się pretekstem do dyskusji z małymi widzami na temat tworzenia teatru, łączą elementy tańca, muzyki, malarstwa, obrazu. Ważnym elementem tego projektu jest wymiar społeczny, możliwość rodzinnego spędzenia wspólnego czasu poprzez zabawę do nauki.

Więcej niebawem…