A JESIENIĄ – ŁAMIGŁÓWKA TEATRALNA

LTŁamigłówka Teatralna to miejsce, w którym dzieci i młodzież odkrywają tajemnice teatru, jest atrakcyjną pozaszkolną formą edukacji teatralnej. Łamigłówka – to specjalnie zaprojektowana instalacja tworząca intrygującą, nieco tajemniczą przestrzeń. Widzowie wędrują od miejsca do miejsca, od zdarzenia do zdarzenia. Poprzez działania interaktywne w Łamigłówce Teatralnej dzieci ucki. Łamigłówka jest próbą udostępnienia dzieciom poprzez doświadczenie ogromnej różnorodności teatru z jego magią, tajemnicą wykorzystując elementy przygody i zaskoczenia. Jednym z założeń projektu jest jego interdyscyplinarność; zdarzenia teatralne w Łamigłówce stają się pretekstem do dyskusji z małymi widzami na temat tworzenia teatru, łączą elementy tańca, muzyki, malarstwa, obrazu. Ważnym elementem tego projektu jest wymiar społeczny, możliwość rodzinnego spędzenia wspólnego czasu poprzez zabawę.

Ruszamy z kolejnym wyjątkowym projektem dla dzieci i młodzieży oraz dorosłych. ŁAMIGŁÓWKA TEATRALNA to wspaniała okazja do poznania teatru, ale także do przeżycia przygody, poprzez którą zostaną rozbudzone zmysły uczestników. Łamigłówka Teatralna do z jednej strony możliwość uczestniczenia w ciekawym projekcie, ale także pomysł na edukację teatralną poprzez niestandardowe formy przekazu. Zainteresowanie uczestnictwem w instalacji było bardzo duże. Mamy nadzieję, że będziemy mieli okazję jeszcze nie raz zaprosić kolejnych uczestników do tego niecodziennego udziału w spotkaniu z teatrem powiedziała Grażyna Karwowska-Winiarek, Prezes Fundacji Meritum.

Zwiedzanie instalacji odbędzie się w dniach 1-4 października w godzinach 8:30 – 13:30,
ul. Pożaryskiego 28, bud 4 (teren Instytutu Elektrotechniki). Do strefy odkrywania teatru grupy będą wchodzić co pół godziny. Czas oczekiwania na wejście wypełnią aktywnościami animatorzy. Wejście do ŁAMIGŁÓWKI TEATRALNEJ jest bezpłatne.

Zgłoszenia grupowe oraz indywidualne należy zgłaszać tylko telefonicznie (tel.: 576-322-488 lub 519-059-612). Warunkiem dopełnienia rezerwacji jest potwierdzenie zamówienia poprzez e-mail.

Więcej informacji dostępnych jest na: facebook.com/Lalkanascenie

Zapraszają: Fundacja MeritumMWM PR i Teatr Baj

Organizatorem projektu jest