ŁAMIGLÓWKA TEATRALNA

Łamigłówka (1)

„Łamigłówka teatralna” to unikatowe wydarzenie z dziedziny edukacji artystycznej, którego celem jest przybliżenie i poznanie teatru. Projekt realizuje Fundacja Meritum we współpracy z warszawskim Teatrem Baj.

Projekt wyróżnia ciekawa forma w specjalnie przygotowanej przestrzeni będzie 8 stacji teatralnych w różnych scenografiach, np. teatr cieni, teatr iluzji. Po instalacji wędrować będą kilkunastoosobowe grupy dzieci ze Strażnikiem Teatralnym. Odkrywanie kolejnych danych stacji w ciemności i półmroku pozwoli na rozbudzenie wyobraźni i zwiększenie zaciekawienia.

Zwiedzanie instalacji odbędzie się w dniach 1-4 października w godzinach 8:30 – 13:30, ul. Pożaryskiego 28, bud 4 (teren Instytutu Elektrotechniki). Uprzednio należy zgłosić grupę i zarezerwować wybrany termin. Projekt jest non-profit, a zatem wejście jest bezpłatne. Już teraz warto zaplanować ciekawą wycieczkę.

Ważne informacje:

• Zwiedzać instalację mogą grupy dzieci i młodzieży oraz dorośli (od 6 roku życia, zaś w przypadku dzieci młodszych niezbędna jest opieka rodziców);
  • Do strefy odkrywania teatru wchodzić będą grupy co 30 minut, będą one kilkunastoosobowe i pod opieką Strażników Teatralnych;
  • Rezerwacje grup następują po podaniu pełnych informacji dot. m.in.: ilości uczestników, daty i godziny oraz podaniu kontaktów zwrotnych;
  • Udział jest bezpłatny, dlatego prosimy o nieblokowanie miejsc, a w razie zmiany planów o kontakt;
  • Zgłoszenia grupowe oraz indywidualne przyjmujemy TYLKO telefonicznie pod numerami: 576-322-488 oraz 519-059-612. Warunkiem dopełnienia rezerwacji jest potwierdzenie zamówienia poprzez e-mail;
  • Aby przejść przez instalację należy zarezerwować ok. godziny czasu;
  • Czas oczekiwania będzie wypełniony spotkaniami z animatorami.

*Organizatorzy zastrzegają możliwość zmian

Kontakt:

Rezerwacje, tel.:  576-322-488 oraz 519-059-612

Biuro projektu ,,ŁAMIGŁÓWKA TEATRALNA” i Biuro Prasowe

e-mail: lamiglowka@mwmpr.pl, marta.winiarek-mietus@mwmpr.pl, tel.: 601-145-133, 517 760 984.