POLECAMY

AND PUPPET FESTIVAL
SUNDAY 12 MAY 2019
ST PAUL’S CHURCH GARDEN, BEDFORD STREET, WC2

We have great pleasure in inviting you to attend the 44th Annual Covent Garden May Fayre and Puppet Festival to be held this year on Sunday 12 May 2019 to celebrate Mr Punch’s 357th birthday near the very spot that Samuel Pepys first saw Mr Punch in England in May 1662.

The May Fayre will take place in the garden of St Paul’s Church, Bedford Street, Covent Garden, London, WC2. The day will start with a Grand Procession at 11am led by the Superior Brass Band, followed by the Special Church Service at 12noon, and performances from 12.30 until 5.30pm. We are hoping for lots of sun and friendly crowds again this year.

We will be at the church to meet you from 9am. Pitches will be allocated on a first come first served basis and you may give as many performances as you wish during the day – bring a bottler! All kinds of puppeteers and performers are welcome.

Tutaj relacja z londyńskiego Festiwalu w 2017 roku.

Zapraszamy do obejrzenia relacji z The 43rd annual Covent Garden May Fayre and Puppet Festival – London 13rd May 2018.

fb-art  Instytut Reportażu

Znalezione obrazy dla zapytania INSTYTUT REPORTAŻU

Faktyczny Dom Kultury ul. Gałczyńskiego 12, Warszawa (Śródmieście, na tyłach Nowego Światu) – miejsce wieczorów autorskich, spotkań, konferencji, szkoleń, warsztatów, wernisaży i innych eventów w samym centrum Warszawy, naprzeciwko prowadzonej przez Instytut księgarni Wrzenie Świata – z literaturą non-fiction połączona z kawiarnią.

„Ponieważ wszyscy o wszystkim mało wiemy (jak trafnie stwierdził w „Podróżach z Herodotem” największy w naszym zawodzie – Ryszard Kapuściński), powinniśmy wspierać reportaż. Kiedy człowiek wie więcej o otaczającym go świecie, żyje lepiej, bezpieczniej i ciekawiej.”

fb-art  Topo-Grafia Mirona Białoszewskiego

Celem projektu Topo-Grafie: miasto, mapa, literatura, realizowanego w latach 2014-2017 w ramach Narodowego Programu Rozwoju Humanistyki przez Pracownię Studiów Miejskich Instytutu Kultury Polskiej Uniwersytetu Warszawskiego jest zastosowanie metody topograficznej do analizy utworów literackich czterech wybitnych pisarzy, których życie i twórczość były nierozerwalnie związane z przestrzenią Warszawy drugiej połowy XX wieku.
Jednym z bohaterów badań w ramach cyklu Topo-Grafii – ze względu na zachowanie spójnych ram czasowych i przestrzennych – jest Miron Białoszewski.

fb-art  Mazowiecki Fundusz Teatralny  MÓJ TEATR

Przedstawicieli wszystkich środowisk zainteresowanych edukacją kulturalną zapraszamy do udziału w Mazowieckim Funduszu Teatralnym „Mój Teatr” – to program wspierający edukacyjno-artystyczne działania teatralne na Mazowszu. Oferuje pomoc w prowadzeniu projektów teatralnych oraz bezpłatne szkolenia i warsztaty.

Przypomnijmy, że współorganizatorem projektu – obok Mazowieckiego Instytutu Kultury – jest Fundacja Meritum.

Kontakt: Anna Mizińska (MIK), tel. 22 586 42 14 e-mail: a.mizinska@mik.waw.pl

fb-art  Equrrola Dance Studio

Propozycja dla wszystkich miłośników tańca! eg

fb-art  Spektakl dla dzieci od 7 lat w Teatrze Rampa

babcia-mowi-pa-pa.1„Babcia mówi pa, pa” Agaty Biziuk i Agnieszki Makowskiej to autorski spektakl familijny, który w niebanalny i zabawny sposób pomaga dzieciom osobiście odkrywać ważne prawdy i oswoić się z tematem przemijania. Jest to historia o tym, jak poradzić sobie z odejściem osoby, która była przy nas zawsze, bez której nie wyobrażamy sobie życia. Krzyś pragnie odnaleźć babcię, która pewnego dnia po prostu zniknęła…

fb-art  Covent Garden May Fayre and Puppet Festival

When: 13rd May 2018
Where: St Paul’s Church Garden, Bedford Street, London WC2E 9ED
£: Free admission
What is it? The 43rd annual Covent Garden May Fayre and Puppet Festival

Tutaj relacja z londyńskiego Festiwalu w 2017 roku.

A to już było...

fb-art  XXII Festiwal KORCZAK

naglowek

Polski Ośrodek Międzynarodowego Stowarzyszenia Teatrów Dla Dzieci i Młodzieży ASSITEJ zaprasza na swoje strony internetowe www oraz Facebook, gdzie znajdą Państwo wszelkie festiwalowe informacje, przede wszystkim jak zawsze bogaty program

fb-art  XXI Międzynarodowy Festiwal Teatrów dla Dzieci i Młodzieży KORCZAK 2017

latawiecXXI Międzynarodowy Festiwal Teatrów dla Dzieci i Młodzieży KORCZAK 2017 potrwa 12 dni – od 14 aż do 25 października 2017 roku.  W tym czasie zaplanowanych jest ponad 100 wydarzeń festiwalowych. Teatr Powszechny także i w tym roku stanie się Centrum festiwalowych prezentacji. XXI edycja Festiwalu KORCZAK będzie przebiegać w nowej formule, która opierać się będzie na dwóch platformach projektowych: artystycznej i edukacji teatralnej. Zapraszamy małych i dużych Widzów do udziału w tegorocznym Festiwalu KORCZAK! W programie każdy odnajdzie propozycje teatralne, artystyczne oraz warsztatowe dla siebie: niemowlaki, przedszkolaki, uczniowie szkół podstawowych i średnich, studenci, rodzice, dziadkowie, nauczyciele oraz wychowawcy!

Tutaj kalendarz spektakli i warsztatów.

UWAGA – bilety do nabycia w teatrach, w których odbywają się dane przedstawienia.

fb-art  Lalka też Człowiek 2017

XII Międzynarodowy Festiwal Teatru Lalek i Animacji Filmowych dla Dorosłych